Łakotkowa tarta z mascarpone i owocami lata
Kolejny przepis z cyklu łatwych, ekspresowych,
robiących wrażenie i szybkoznikających :)
Spód to sprawdzony już przeze mnie przepis, czyli skruszone Łakotki,
krem z mascarpone to już klasyk,
do tego letnie owoce i pyszne ciasto gotowe w kilkanaście minut :)
spód:
- 2 szklanki mocno pokruszonych kakaowych ciastek Łakotek
- 6 łyżek stopionego masła
Skruszone ciastka łączymy z roztopionym masłem i taką masą wykładamy dno i boki formy do tart . Masę dociskamy ręką, żeby było równo i pieczemy ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
krem:
- 250 g mascarpone
- 200 g śmietany kremówki
- 3 łyżki cukru pudru
- do przystrojenia - maliny i borówka amerykańska
Smacznego :)
Spróbuję na pewno, tym bardziej, że dopiero niedawno zrodziła się moja miłość do tart! :)
OdpowiedzUsuńPyszności! I do tego jakie piękne!
OdpowiedzUsuńjeju, wiesz jak oczarować oczy i podniebienie ;]
OdpowiedzUsuńobat pembesar payudara
OdpowiedzUsuń