Milka Choco & Rice
Uwielbiam takie olśnienia :)
Dzieci już spały, a ja siedziałam na kanapie
i przeglądałam przyniesione przez męża gazetki reklamowe z supermarketów.
W jednej z nich natknęłam się na duże czekolady Milki,
a między nimi była ta z ryżem.
Patrzyłam na nią i pomyślałam sobie: jakie to proste!
Mam ryż, mam czekolady! No to do roboty :)
- ok. 50-60 g ryżu preparowanego
- ok. 230 g czekoladymlecznej lub gorzkiej, lub jednej i drugiej w proporcjach jakie nam odpowiadają
- 150 ml śmietanki kremówki
Do formy na tartę o średnicy 21 cm włożyłam wycięte koło z papieru do pieczenia, nasypałam ryżu na grubość 1-1,5 cm. Śmietankę podgrzałam do zagotowania, dodałam posiekaną czekoladę (nie gotowałam, tylko podgrzewałam lekko) i następnie tężejącą masą zalałam ryż. Wstawiłam do lodówki. Kroiłam jak już zupełnie wystygło.
z pewnością TYSIĄC razy smaczniejsze niż kupna milka z ryżem :)
OdpowiedzUsuńMilkę z ryżem wprost uwielbiam, więc Twoją wersję pewnie bym pokochała. :)
UsuńPycha! Narobiłaś mi smaka, a jaani ryżu, ani czekolady nie mam;(
OdpowiedzUsuńU mnie ryż został po szyszkach, normalnie też w domu nie mam :)
UsuńPycha! Przypomina trochę batony rocky road;) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńNie znam takich, ale najwyższa pora się zapoznać :)
UsuńOj to chyba jedna z moich ulubionych ostatnio wersji czekolady.
OdpowiedzUsuńps. w składnikach zapomniałaś o preparowanym ryżu i przestawiłaś smak czekolady za śmietankę :)
Ooo dziękuję :) "gapoć ze mnie" jak mówi moja córka ;)
UsuńJuż poprawiłam.
Kapitalnie wygląda! Super połączenie!
OdpowiedzUsuńNajlepsza jest prostota:) - wygląda to przepysznie:)
OdpowiedzUsuń