Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Zupa krem z zielonego groszku

Zupa, której przygotowanie zajmuje 20 minut.
Jest pyszna, sycąca, ale pod jednym warunkiem.
Trzeba lubić zielony groszek :)




  • 1 opakowanie mrożonego zielonego groszku (miałam z Hortexu)
  • 1 topiony serek (100 g)
  • 1 kostka rosołowa
  • ok. 3/4 l wody
  • sól, pieprz
  • groszek ptysiowy
Ugotowałam zielony groszek (nie spodziewałam się, że zajmie to ledwie kilka minut), jakieś dwie łyżki groszku odstawiłam do dekoracji. Do gotującego się dodałam kostkę rosołową, serek topiony i gotowałam do momentu roztopienia się serka. Następnie całość zmiksowałam, doprawiłam solą i pieprzem.
Podałam z groszkiem ptysiowym i odstawionym wcześniej groszkiem zielonym, ale prawem fizyki - znalazł się na dnie i na zdjęciach go prawie nie widać :)
Smacznego!



1 komentarz:

  1. Pysznie wygląd i znam ten smak, jak dla mnie super. Jedyne co bym zmieniła to ten ser topiony na coś przyzwoitszego :)

    OdpowiedzUsuń

www.VD.pl
Copyright © bistro mama , Blogger