Szaszłyki z grillowaną polentą, cukinią i pieczarkami
Obiad bardzo prosty i szybki, pod warunkiem,
że polentę zrobi się dzień wcześniej :)
Polentę zrobiłam dzień wcześniej:
Zagotowałam ok. 1 litr wody, wsypałam delikatnie kaszkę i gotowałam na małym ogniu aż kasza zgęstnieje (ok. 25 min). Na końcu wsypałam ser i wymieszałam. Silikonową foremkę do pieczenia (20 x 20 cm) wyłożyłam pergaminem, wyłożyłam kaszę i odstawiłam do zastygnięcia. Najlepiej na całą noc :)
Pieczarki (dosłownie 7 sztuk) pokroiłam w grube plastry i przysmażyłam na patelni grillowej. Wąskie wstążki cukinii (stworzone dzięki obieraczce do warzyw), lekko posoliłam i również zgrillowałam.
Nabijałam na patyczki do szaszłyczków wszystkie trzy składniki w dowolnej kolejności, zjadłam z malinówką, czyli najlepszym pomidorem pod słońcem :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz