Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Pappardelle z łososiem

Jeden z moich ulubionych obiadów, odgapiony z jednej z miejscowych restauracji, gdzie do najtańszych wcale nie należy!
Zdecydowanie bardziej opłaca się przygotować w domu. Nie dość, że taniej to jeszcze jaka satysfakcja :) Do tego to obiad ekspresowy w przygotowaniu.




Składniki:
  • makaron pappardelle lub tagliatelle (im szersze wstążki tym lepsze ;))
  • 100 g wędzonego łososia
  • 1 cukinia
  • 20-30 dag pieczarek
  • 300 g śmietany, dobra jest 30 % (nie powinna być kwaśna)
  • duuuużo świeżego koperku
  • sól, pieprz
Makaron ugotowałam al dente.
Pokrojone pieczarki oraz cukinię pokrojoną w grubsze plastry podsmażyłam na patelni. Podlałam śmietaną, dodałam naprawdę dużo posiekanego koperku, trochę soli i całkiem sporo pieprzu.
Na koniec dodałam wędzonego łososia porwanego na mniejsze pasma, a kilka zostawiłam do dekoracji.

Pyszne, pyszne, pyszne!





5 komentarzy:

www.VD.pl
Copyright © bistro mama , Blogger