Muffinki jagodowo-kokosowe
Szaleństwa jagodowego ciąg dalszy...
Tym razem jagody w muffinkach, ten smak chodził za mną od kilku dni :)
Składniki suche:
1 i 3/4 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki wiórek kokosowych
Składniki mokre:
10 tag roztopionego masła
1 mały jogurt naturalny (150 ml???)
2 jajka
1 szklanka jagód (ale sypnęło mi się dużo więcej)
Mieszam wg zasady muffinkowej: osobno suche i osobno mokre. Następnie łączę, mieszam drewnianą łyżką. Na samym końcu delikatnie dodaję jagody.
Piekę w formie muffinkowej ok. 23-30 min w temperaturze 170 st.
Tym razem jagody w muffinkach, ten smak chodził za mną od kilku dni :)
Składniki suche:
1 i 3/4 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki wiórek kokosowych
Składniki mokre:
10 tag roztopionego masła
1 mały jogurt naturalny (150 ml???)
2 jajka
1 szklanka jagód (ale sypnęło mi się dużo więcej)
Mieszam wg zasady muffinkowej: osobno suche i osobno mokre. Następnie łączę, mieszam drewnianą łyżką. Na samym końcu delikatnie dodaję jagody.
Piekę w formie muffinkowej ok. 23-30 min w temperaturze 170 st.
Kocham jagody ,kocham muffinki i jeszcze ten kokos mmm...poproszę ze dwie na wynos:))
OdpowiedzUsuńbardzo proszę :))
OdpowiedzUsuńZostały mi jeszcze trzy, więc dwie są dla Ciebie :)
Właśnie ostatnio też wpadłam na pomysł, żeby upiec muffinki z wiórkami i prawie-jagodami, bo z borówkami ;), a w końcu jednak kokos zmieniłam na płatki migdałowe. Jednak nie zarzuciłam tego pomysłu, a teraz kiedy patrzę na te, zastanawiam się, czy w tym momencie jeszcze nie biec do kuchni ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam jagodowe muffiny - Twoje aż kuszą, by po nie sięgnąć:)
OdpowiedzUsuńBardzo smacznie tu u Ciebie!
Pozdrawiam!
witam i dziękuję!
OdpowiedzUsuńdopiero zaczynam blogować, choć kocham kuchnię od zawsze :)